Algemeen: +3188 - 0307060 |  Storingsnummer: +3188 - 0307069
 

Over ECW

De Energie Combinatie Wieringermeer (ECW) is opgericht op 20 Maart 2006. ECW had toen als doel het optimaal realiseren en exploiteren van de energie infrastructuur in Agriport A7. Dit met name omdat hier bij de publieke netbeheerder toen weinig belangstelling voor was nog snelheid in zat. ECW is zo uit noodzaak geboren.

De aandeelhouders van ECW zijn de (personen achter) de glastuinbouwbedrijven op Agriport.

Bij de oprichting van ECW is een ontheffing van de Nma/Dte namens de Minister van Economische zaken verkregen. Dit maakt ECW particulier netbeheerder. Als netbeheerder zijnde verkoopt ECW aansluitcapaciteit en levert de hierbij behorende aansluit- en transportdiensten aan haar klanten. ECW faciliteert hiernaast de energiehandel tussen de klanten in de pool met haar energieweb (EWEB).
Sinds 2011 is ECW ook actief met produceren en leveren van warmte met een WKK en sinds 2014 tevens met Geothermie.
Naast het transport over de netten en productie van warmte en elektra zijn er naast deze kerntaken een aantal ontwikkelingen waar ECW zich mee bezig houdt. Voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld de ontwikkeling van een zonnepark op water, een glasvezelnet en nieuwe geothermie bronnen. De missie  van ECW is daarmee gewijzigd naar:

“De kerntaak van ECW is doen wat goed is voor het gebied maar door een individueel bedrijf niet gedaan kan worden.”