Algemeen: +3188 - 0307060 |  Storingsnummer: +3188 - 0307069
 

Gas

ECW heeft twee aansluitingen op pijpleidingen van Gastransportservices en kan daarmee kiezen het gebied Hoogcalorisch (Russisch/Noors/ etc) gas, of Laagcalorisch (Groningen/Nederlands) gas te laten gebruiken.

 

De druk in de netten van Gastransportservices is nogal hoog (>60bar), daarom reduceert ECW de druk eerst naar 8 bar en transporteert het daarna naar de aangesloten bedrijven. Daar wordt de druk nog verder gereduceerd en dan kan het gebruikt worden in de WKK’s (warmtekrachtkoppelingen), of andere installaties.

 

Zowel het Gasontvangstation als het gasnet van ECW zijn redundant (dubbel/ N-1) uitgevoerd en zijn ontworpen om een hoge voordruk bij de klanten te kunnen garanderen.

Deze hoge voordruk is benodigd voor de turbo’s van de WKK’s van de klanten van ECW. Hiermee neemt het rendement van de WKK’s toe en daarmee draagt ECW bij aan een duurzamere energievoorziening.

Het net is zo ontworpen dat groen gas eenvoudig kan worden ingevoed.

De buizen waardoor het gas getransporteerd wordt zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof –Polyethyleen-. Verder is het netwerk aangelegd in een ringstructuur met verscheidene afsluiters. Dit heeft een redundant netwerk als gevolg en de afnemers in het gebied kunnen in het geval van een beschadiging aan het net toch afnemen en het probleem kan geïsoleerd worden.